![spływ](/mfiles/653/44/65/i/1920-550/-Group-1-DJI_0176-HDR-5-_DJI_0201-HDR-5-6-images-1472x920-1716410058.jpg)
![sr1](/mfiles/653/44/159/i/1920-550/-Group-34-DJI_0773-HDR-5-_DJI_0803-HDR-5-7-images-1472x828-1716409725.jpg)
![zan1](/mfiles/653/44/160/i/1920-550/DJI_0439-1472x826-1716987914.jpg)
![bocki](/mfiles/653/44/194/i/1920-550/QBCI3599-1718618622.jpg)
![1](/mfiles/653/44/196/i/1920-550/-Group-1-DJI_0128-HDR-4-_DJI_0168-HDR-4-9-images-1472x828-1716408557.jpg)
![4](/mfiles/653/44/199/i/1920-550/DJI_0489-1472x828-1716988033.jpg)
![2](/mfiles/653/44/197/i/1920-550/Zamek-w-Czorsztynie-1472x908-1716408857.jpg)
![7](/mfiles/653/44/200/i/1920-550/-Group-18-DJI_0282-HDR-5-_DJI_0322-HDR-5-9-images-1472x920-1716409584.jpg)
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Nowym Targu, w załączeniu przesyła informacje dotyczące zasad bezpiecznego grzybobrania. Ponadto informuje, że w siedzibie PSSE w Nowym Targu wątpliwości dotyczące zebranych okazów grzybów można skonsultować z grzyboznawcą Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Nowym Targu, który udziela porad grzybowych w zakresie określania przynależności gatunkowej grzybów w poniedziałki i czwartki w godzinach 8:00 - 10:00
Przypominamy, że:
• Grzyboznawcy – posiadają uprawnienia do oceny grzybów świeżych
i suszonych,
• Klasyfikatorzy grzybów – posiadają uprawnienia do oceny wyłącznie grzybów świeżych.